Mestská polícia Levice

logo levice

Patrí starý nábytok do kontajnera?

Dňa 6. 4. 2013 bolo na operačné stredisko Mestskej polície v Leviciach občanom mesta nahlásené, že v intraviláne mesta v rámci sťahovania sa rodiny je vynášaný odpad – starý nepotrebný nábytok – a to tým spôsobom, že sťahujúci sa občania ho postavili ku kontajnerom na komunálny odpad. Hliadka ihneď reagovala a okamžite sa dostavila na oznámené miesto. Pri kontajneroch bolo skutočne zistené umiestnenie starého nepotrebného nábytku a ďalších súčastí bytového zariadenia.
kontajner
V čase príjazdu hliadky sa pri zberných nádobách na komunálny odpad nachádzali už dvaja občania, ktorí už tento nábytok triedili pre vlastné použitie. Je pravdou, že väčšina vyradeného, ešte použiteľného nábytku skončí v rukách občanov zo slabších sociálnych vrstiev, prípadne drevené súčasti skončia ako palivo v pieckach, kachliach. Natíska sa otázka: zmizne ale tento odpad vždy a všetok? To určite nie.

Hliadke vzápätí nebolo zložité zistiť páchateľa priestupku kvalifikovaného ako znečisťovanie verejného priestranstva, nakoľko bol tento pristihnutý za panelovým domom pri nakladaní ďalšej časti sťahovaného bytu.

Mestská polícia apeluje na občanov, aby pri rekonštrukcii, obnovovaní či sťahovaní svojich domácností svojím neuvedomelým konaním neznečisťovali okolie nádob určených na komunálny odpad tým spôsobom, že postavia staré skrine, kreslá, stoličky či iné nepotrebnosti ku kontajnerom. Nielen že prispievajú k beztak neutešenému stavu verejného poriadku v meste, ale svojím konaním sa dopúšťajú priestupku v zmysle priestupkového zákona č. 372/90 Zb.

Starý nábytok, pozostatky z rekonštrukcií bytov či iný odpad, ktorý nepatrí do smetných nádob, je možné bezplatne odovzdať na Zberový dvor na Mochovskej ulici v Leviciach, ktorý môžu využívať všetci občania mesta Levice a mestských častí a to v množstve 250 kg/osobu/rok. Pri odovzdávaní odpadu je potrebné preukázať sa iba občianskym preukazom obyvateľa, ktorý odpad odovzdáva.

Iveta Kamenská, Bc. Arpád Polyák hliadka mestskej polície

Podobné články

Šikanovanie novodobý problém.

Mestská polícia Levice v rámci boja proti kriminalite sa aj tento školský rok venuje preventívnym opatreniam a riešeniu problémov ohľadom  šikanovania a kyberšikanovania na základných a stredných školách. Cieľom

Čítať viac »

Detská policajná akadémia.

Mestská polícia Levice aj tento školský rok 2023/24 sa zúčastňuje projektu ,,Detská policajná akadémia,, , ktorého gestorom je Odbor komunikácie a prevencie Prezídia   Policajného zboru, so

Čítať viac »

Sviatok všetkých svätých

V súvislosti s blížiacim sa Sviatkom všetkých svätých Mestská polícia v Leviciach upozorňuje návštevníkov cintorínov hlavne, vodičov motorových vozidiel, aby vo zvýšenej miere dávali pozor na ostatných

Čítať viac »